Vladars

Конкурс за стипендије – Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је 29. октобра 2019. године четири конкурса за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској и један конкурс за додјелу стипендија студентима студија у иностранству.

Tекст конкурса и обрасце за пријаву погледајте ОВДЈЕ.

Студентима студија у Републици Српској ће бити додијељено 1000 стипендија, док ће се студентима студија у иностранству  додијелити 70 стипендија.

Конкурсом за додјелу стипендија у категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијелиће се 654 стипендије, у категорији осталих  студената првог циклуса студија ће се додијелити 312 стипендија, студентима са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују додатак за помоћ и његу другог лица додијелиће се 15 стипендија, док ће се студентима првог циклуса студија са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама Републике Српске додијелити 19 стипендија.

Буџетом је за додјелу стипендија студентима у Републици Српској издвојено 2.000.000,00 КМ, а за стипендирање студената студија у иностранству из буџета је издвојена 191.000,00 КМ.

Конкурси ће бити отворени 20 дана, од 29. октобра 2019. године до 18. новембра 2019. године.