ЛОГО НАТРИСК

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ “УПРАВЉАЊЕ РИЗИКОМ ОД ПРИРОДНИХ КАТАСТРОФА”

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци, 15. септембра 2017. године, у оквиру представљања јавности пројекта развоја мастер програма “Управљање ризиком од природних катастрофа”, одржан је округли сто.

Округли сто је организован у сарадњи са Управом за полицијску обуку Републике Српске.

Агенду округлог стола можете погледати ОВДЈЕ.

Модератори округлог стола били су професор Дарко Паспаљ и професор Миле Шикман.

Циљ округлог стола је представљање јавности мастер студијског програма “Управљање ризиком од природних катастрофа” који ће се изводити на Факултету безбједносних наука од школске 2018/2019.  године те размјена искустава различитих субјеката који учествују у заштити и спасавању у ванредним ситуацијама.

Презентовани су резултати истраживања до којих смо дошли анкетирањем 600 грађана, те практично демонстрирана опрема и средства која се користе у ванредним ситуацијама изазваним природним катастрофама, као што су покретни систем везе, моторни чамци, гашење пожара из ваздуха и друго.

У раду округлог стола учествовали су припадници МУП-а, Цивилне заштите, удружења од посебног интереса, студенти и професори. У наставку одржан је и практични тренинг за јавни сектор.

По завршетку округлог стола, учесницима су подјељени цертификати.

Факултет безбједносних наука као партнер учествује у реализацији међународног пројекта „Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries (NatRisk) у оквиру Erasmus+ програма Европске уније.

Видео прилог Радио Телевизије Републике Српске можете погледати овдје:

Детаљније о пројекту: www.natrisk.ni.ac.rs