Photo 2024 07 24 12 18 12

Студенти заједничког студијског програма Факултета безбједносних наука и Факултета безбједности Државног универзитета просвјете из Москве одбранили мастер радове.

Одбрана мастер радова првих свршених студената међународног програма мастер студија „Еколошка безбједност“ одржана је 16. и 17. јула у Москви. У раду и оцјењивању државне комисије учествовао је и декан Факултета безбједносних наука – проф. др Предраг Ћеранић. На одбрани мастер радова била је присутна и Сандра Чихорић у својству стручног сарадника у настави са страним студентима.

Зачетке заједничког студијског програма, јединственог по својој међународној природи код нас и у окружењу, везујемо за 2018. годину. Пут ка реализацији мастер програма „Еколошка безбједност“ био је трновит и неријетко изузетно тежак, али је свакако вриједило труда јер данас имамо наше прве магистре из области Екологија и управљање природом, односно мастере са звањем «Мастер еколошке безбједности».

Заједнички студијски мастер програм намијењен је образовању стручњака у области еколошке безбједности различитих процеса и производње. Мастер треба да буде спреман на иновације, да има савремену стручну спрему, да влада компетенцијама у области еколошке безбједности, пројектне дјелатности и управљања еколошким ризицима.

Уписујући мастер студије, студенти добијају могућност да повисе свој ниво знања и/или да промијене образовни профил. По завршетку студија добијају се двије државне дипломе.