DSCN0335

Факултет безбједносних наука на 12. Фестивалу науке

Фестивал науке, 12. по реду, трајао је 23. и 24. маја, централни догађај је био велика изложба екперимената, док су посјетиоци могли да виде научне демонстрације и друге садржаје који на занимљив начин промовишу науку.

На овогодишњем Фестивалу науке био је представљен 21 факултет Универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, Институт за генетичке ресурсе Бањалука, Управа за полицијску обуку, те неколико бањалучких средњих школа.

Факултет безбједносних наука представио се са средствима принуде и средствима из криминалистичке технике и форензике. Студенти преносе да су посјетиоци били заинтересовани за средства за откривање латентних и видљивих отисака папуларних линија прстију и длана, балистичка вјештачења као и за вјештачења за енергетске и екслозивне материје.

Штанд Факултета безбједносних наука посјетили су ректор Бањалучког универзитета проф. др Радослав Гајанин и Жељко Будимир, министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске.

Такође, представљене су књиге у издању Факултета безбједносних наука: „Обавјештајне и безбједносне службе“, „Организација и надлежност полиције“, „Тероризам – Правни оквир и судска пракса“, „Дигитална хигијена“, „Наука о полицији“, „Инжињерство експлозива и екслозивних материја“.