DSCN0524

Факултет безбједносних наука уводи дронове у практичну наставу

Факултет безбједносних наука Универзитета у Бањoj Луци унаприједио је своју наставу новом опремом,  дроновима који ће бити у практичној обуци студената. Ова иновативна примјена технологије означава корак напријед у образовању будућих студената ФБН-а.

Дронови ће имати широку примјену у различитим сценаријима, укључујући акције спашавања, припрему терена за интервенције, контролу пожара, надзор у случају природних непогода, као и у мониторинг угрожених подручја. Осим тога, користиће се и за ефикасније вођење операција у ванредним ситуацијама, што ће омогућити студентима да стекну практично искуство у реалним околностима.

Имплементација дронова на Факултету безбједносних наука представља улагање у модернизацију образовног процеса и припрему студената за комплексне изазове савременог друштва. Ова технолошка иновација пружаће студентима прилику да стекну напредне вјештине у кориштењу високотехнолошких средстава за управљање кризним ситуацијама, чиме ће бити спремни да одговоре на различите изазове у области безбједности и спашавања.

Овим кораком Факултет безбједносних наука потврђује своју посвећеност иновацијама и образовању високог стандарда.