Download

Стипендије фондације ,,СТУДЕНИЦА,, – рок за пријаву 15. октобар

Фондација Студеница је расписала конкурс за стипендирање студената који је отворен до 15. октобра 2022. године.

Право да конкуришу имају српски студенти који студирају у Републици Србији, Републици Српској и БИХ, Хрватској, Словенији и Црној Гори.

На конкурс се могу пријавити студенти завршних година, студенти на мастер студијама, а посебних неколико мјеста биће остављено за бруцоше који показују лидерски потенцијал и друштвено су ангажовани у својој заједници.

Износ стипендије за студенте је 1.500 америчких долара на годишњем нивоу.

Пријаве на конкурс се врше преко обрасца на сајту Фондације Студеница, на линку: http://sr.studenica.org/konkurs-za-stipendije.html

Фондација Студеница је непрофитна фондација са сједиштем у Сједињеним Америчким Државама, основана 1993. године. Фондацију су основали угледни појединци српске дијаспоре у Америци како би помогли интелектуални и економски напредак српског народа и развој друштва у Србији. Фондација Студеница додјељује стипендије студентима из Србије од оснивања 1993. године. Поред тога, Студеница је готово истовремено почела и додјелу стипендија студентима из Црне Горе и Српске и БиХ, а од 2010. године, у партнерству са Српским привредним друштвом Привредник у Загребу, додјељује и стипендије српским студентима у Хрватској.