Master062013

Позив на вебинар ,,Horizon Europe Financial Implementation“

Вебинар на тему „Horizon Europe Financial Implementation – Personnel costs, Internal invoices unit costs, Equipment costs, Simplified forms of costs“ биће одржан 19. јануара 2022. године у 10 часова.

Предавачи на вебинару који се одржава путем ,,Зум“ платформе су Пер Инге Андерсон са Норвешког универзитета науке и технологије (НТНУ) и Мирела Колини са Универзитета у Тренту.

За учешће на вебинару чији је радни језик енглески, неопходна је регистрација, а коју је могуће извршити овдје.

Овај догађај, као и други планирани да се организују током наредних мјесеци, је намијењен за све истраживаче, менаџере и администраторе истраживања заинтересоване за теме: шта доноси нови програм финансирања научно-истраживачких пројеката Horizon Europe, који су главни принципи дизајнирања успјешног приједлога научно-истраживачког пројекта, значај етике и отворене науке Horizon Europe, права интелектуалне својине у научно-истраживачким пројектима, трансфер технологије и процјена тржишта од посебног значаја за иновационе и научно-истраживачке пројекте, финансије на Horizon Europe пројектима и додатне могућности за аплицирање институција из земаља Западног Балкана.

Вебинар се организује у оквиру пројекта под називом V4+WB RMA Network, a u којем Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци од новембра 2020. године учествује као партнерска институција. Овај пројекат је иницијатива за подршку и оснаживање заједнице менаџера и администратора истраживања. Конзорцијум предвођен организацијом ХЕТФА из Будимпеште, финансиран је кроз Међународни вишеградски фонд и фокусира се на земље тзв. вишеградске четворке (В4 − Пољска, Чешка, Словачка и Мађарска) и Западног Балкана (Србија, Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија).

Приступ материјалима са претходних вебинара, доступан је на Learning Materials Platform, а могућ је уз претходну регистрацију за Online Expert Pool пројекта.

Више информација налази се на линку: https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/.