Slika

Позив за учешће на Студентском симпозијуму

Поштовани професори и студенти,

Част нам је и задовољство, да вас позовемо да својим учешћем увеличате Студентски симпозијум „Стотину година од смрти краља Петра I Карађорђевића“. Симпозијум организују студенти Филозофског факултета у Бањој Луци, одсјек Историја.

Тема Студентског симпозијума у оквиру стогодишњице је посвећена животу и дјелу вољеног српског краља Петра I Карађорђевића. Није нужно да теме радова буду усмјерене искључиво на политичку историју, већ подстичемо ауторе да буду слободни у избору тема (економска, правна, друштвена, културна, просвјетна, историја цркве, итд). Симпозијум се одржава 20. и 21. маја у Бањој Луци. За ауторе и учеснике Симпозијума смо обезбједили смјештај и храну, док трошкове превоза сносе сами учесници.
Уколико епидемиолошка ситуација буде ометала одржавање скупа, или долазак неких од учесника, обезбједили смо учешће и представљање рада на Симпозијуму преко неке од онлајн платформи.

Молимо учеснике да приликом писања радова користе Упутство за ауторе које је издао „Српски историјски часопис“. Рок за достављање радова је 1.3.2021. године, а недуго након тога ћемо Вас обавијестити хоће ли се Ваш чланак наћи у програму и зборнику Симпозијума. Радове шаљете на: simpozijumbl2021@gmail.com