Научно-стручни скуп ,,Студенти у сусрет науци’’

Мултидисциплинарни научно-стручни скуп ,,Студенти у сусрет науци’’ (СтЕС) са међународним учешћем, одржаће се од 26. до 28. новембра 2020. године на Универзитету у Бањој Луци.

Ово је водећи научно-стручни скуп студената која се одржава по 13. пут у организацији Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци. Суорганизатор је Универзитет у Бањој Луци, а покровитељ Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Циљ скупа ,,Студенти у сусрет науци’’ је приказати научна и стручна достигнућа студената и могућност њихове примјене у пракси, те одредити правац даљег истраживања. Ово је прилика да се унаприједи научно-истраживачки рад студената у земљи и региону, промовише научни дух академске заједнице, размјењују мишљења, те успоставе нови контакти.

Рад овог скупа је подијељен у шест категорија и то: природне науке, друштвене науке, хуманистичке науке,  инжењерство и технологија, биотехничке-пољопривредне науке и здравствене науке. На СтЕС се могу пријавити студент свих циклуса студија, те млади истраживачи до 30 година. Крајњи рок за пријаву радова је 15. октобар 2020. године.

Све додатне информације о научно-стручном ,,Студенти у сусрет науци’’ налазе се у прилогу, али и на званичној интернет страници www.stes.unibl.org.