29481054

Факултет безбједносних наука доставио је Универзитету у Бањој Луци приједлог за додјелу Повеље Универзитета министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу

Као министар унутрашњих послова, мр Драган Лукач је својим радом и несебичним залагањем допринио трансформацији Високе школе унутрашњих послова у Факултет безбједносних наука као организационе јединице Универзитета у Бањој Луци. Поједини сегменти наставе на факултету реализују се у оквиру организационих јединица Министарства унутрашњих послова, а несебичан допринос се даје и путем реализације теренске обуке. За вријеме мандата министра Драгана Лукача потписан је и Уговор о сарадњи између Министарства унутрашњих послова и Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањој Луци у коме се гарантује стручно оспособљавање свршених студената Факултета. Поред наведеног, студенти редовно обављају стручну и специјалистичку праксу у организационим јединицама Министарства унутрашњих послова.

Универзитет је постао богатији за још једну организациону јединицу која је матична за посебну научну област, чиме је дат допринос његовом развоју и раду. Привилегованим односом са Министарством унутрашњих послова значајно је повећан и углед Универзитета.