Microsoft Office Specialist такмичење

ИТ такмичење на Економском факултету – знањем освоји пут у New York

Економски факултет Универзитета у Бањој Луци као партнер Економског факултета Универзитета у Сарајеву суорганизује Треће ИТ такмичење у Босни и Херцеговини као дио Свјетског Microsoft Office Specialist такмичења.

Циљ такмичења је тестирање вјештина средњошколаца и студената у кориштењу Microsoft-ових алата: Word®, Excel® и PowerPoint®, те повећање нивоа информатичке писмености младих особа, на начин да стекну вјештине које су атрактивне и потребне на тржишту рада, те буду корак ближе самозапослењу. Најбољи такмичари ће бити позвани на Свјетско такмичење у New York-у о трошку спонзора.

Кроз учешће у такмичењу средњошколци и студенти ће бити у прилици:

  • Унаприједити своје ИТ вјештине,
  • Најбољи ће имати прилику добити међународни сертификат који је показатељ компетенција из области ИКТ-а, а које је осигурао Европски комитет за стандардизацију дефинишући га оквиром за ИКТ е-компетенције;
  • да се представе као способни и конкурентни појединци на тржишту рада у будућности.

Предселекцијско такмичење за учеснике из шире Бањалучке регије ће бити у уторак, 21. маја 2019. године са почетком у 12 часова у Рачунарској сали на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Пријаве су најкасније до 16. маја 2019. године путем линка:  http://eepurl.com/cOO1ij

За раније пријављене кандидате ће бити организован информативни час на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Финално такмичење за БиХ је планирано за недељу, 9. јуна 2019. године на Економском факултету Универзитета у Сарајеву. Побједник/ца такмичења ће имати прилику учествовати Свјетском МОС такмичењу које ће бити одржано у периоду од 27. до 31. јула у New York-у.

За све додатне информације о предселекцијском регионалном такмичењу у Бањој Луци се можете обратити вишем асистенту Економског факултета Универзитета у Бањој Луци, Љубиши Мићићу, на email ljubisa.micic@ef.unibl.org