Стипендије – Кина, Кореја

Стипендије за дипломске и постдипломске студије у Кини

Стипендије у трајању од једне године се нуде на одређеном броју кинеских универзитета. Информације о понуђеним областима студирања се могу наћи на веб страници China Scholarship Council (CSC) : http://www.campuschina.org/universities/index.html

Кандидати морају испуњавати сљедеће критерије: да су држављани Босне и Херцеговине; да су млађи од 45 година и имају најмање завршене двије године основних студија (за генерални програм), односно да су млађи од 50 година и да имају најмање завршене мастер студије или да имају минимално звање ванредног професора (за сениор програм); да одлично знају енглески језик и да су доброг физичког и менталног здравља.

Апликациони образац је потребно попунити путем онлајн апликације на wеб страници: http://www.csc.edu.cn/studyinchina (при регистрацији користити Agency number 00001).

Након попуњавања онлајн апликације, апликациони образац и дефинисане пратеће документе је потребно доставити у штампаној и електронској форми (на ЦД-у) Државној комисији БиХ за UNESCO најкасније до 1. марта 2019. године на адресу: 

Министарство цивилних послова БиХ, Државна комисија БиХ за UNESCO, Трг БиХ 1, 71 000 Сарајево, са назнаком: Пријава за UNESCO – Great Wall of China стипендије за 2019-2020. годину.

Више информација о самом програму, као и детаљно упутство за пријаву можете наћи у прилозима (Прилог 1Прилог 2).

Стипендије за студије у Кореји

Национални институт за међународно образовање у саставу Министарства образовања Републике Кореје додјељује једну (1) стипендију држављанима Босне и Херцеговине за дипломски студиј из програма стипендирања Владе Кореје за стране студенте (2019 Global Korea Scholarship-Graduate).

Програм се састоји од мастер студија (година дана изучавања корејског језика + 2 године мастер студија) и докторских студија (година дана изучавања корејског језика + 3 године докторских студија) уз пружање студентима одговарајуће финансијске подршке. 

Рок за пријаву је 21. март 2019. године.

Више података о самом програму као и обрасце за пријаву можете наћи у прилозима (Прилог 1Прилог 2Прилог 3).

Контакт за пријаву:
Амбасада Републике Кореје у Босни и Херцеговини (са сједиштем у Загребу)
– Адреса:  Ксаверска цеста 111/а-б, 10000 Загреб
– Телефон: + 385-(0) 1-4821-282
– Факс: + 385-(0) 1-4821-274
– E-mail: croatia_rsvp@mofa.go.kr