Untitled

Студенти Факултета у посјети Криминалистичко-полицијском универзитету

Студенти прве године Факултета безбједносних наука, од 2. до  4. новембра 2018. године, боравили су у студијској посјети Криминалистичко-полицијском универзитету у Београду. Том приликом су се упознали са историјатом настанка полицијског образовања у Републици Србији, настанком, организацијом и радом Криминалистичко-полицијског универзитета, наставним плановима и програмима академских, струковних, мастер и докторских студија.

За вријеме боравка на Криминалистичко-полицијском универзитету, студенти су извршили обилазак симулационе учионице, кабинета форензике, кабинета криминалистичке оперативе, библиотеке, кабинета полиције, кабинета за ванредне ситуације и собе Арчибалда Рајса, при чему су од наставног особља  Криминалистичко-полицијског универзитета упознати са одређеним поступцима израде ситуационих сценарија и реализације службених радњи при обављању увиђаја. Студенти су имали прилику и да се обуче у правилном извођењу симулационог гађања из службеног пиштоља.
Поред наведених активности, студенти су учествовали и у спортским сусретима, у одбојци и кошарци, а у склопу друштвених активности имали су прилику да посјете крипту храма Светог Саве на Врачару, тврђаву Калемегдан, золошки врт, трговински центар Ушће у Београду и етно село Станишићи у Републици Српској.

Представници студентске организације Факултета, Душко Башкало и Петар Марић, одржали су састанак са представницима студената са КПУ. Састанак је одржан са предсједником студентског парламента КПУ Београд (Небојша Илић). Размјењена су искуства о начину рада и организовања студената на КПУ. Покренуто је питање будуће сарадње, за коју су обје стране заинтересоване. Највише су разматрана питања будућих посјета, које треба да пређу у традицију.