IMG 2754368b66a3b6685952aa71d0807b2d V

Fakultet bezbjednosnih nauka pobjednik takmičenja „Policijada 2022“: Tri zlata i srebro u ekipnoj konkurenciji

Proteklog vikenda u Centru za obuku MUP-a Srpske održana je petnaesta po redu Policijada na kojoj su učesnici odmjerili snage u krosu, džudou, karateu, streljaštvu, basketu, malom fudbalu, odbojci i šahu.

Zbog pandemije Kovid 19, Policijada nije organizovana 2020. i 2021. godine, tako da je ovogodišnje takmičenje okupilo najveći broj učesnika do sada.

U konkureciji 720 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, podjeljenih u 25 takmičarskih timova, studenti Fakulteta bezbjednosnih osvojili su tri zlata i srebro u ekipnoj i brojne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, čime je Fakultet prvi put postao ukupni pobjednik Policijade.

Zlatom su se okitile naše odbojkašice, zatim džudisti i karatisti u jakoj konkurenciji pripadnika SAJ-a (Specijalna antiteroristička jedinica) i Žandarmerije, a srebrni smo u krosu.

Ministar Dragan Lukač, na svečanosti dodjele medalja i pehara, čestitao je studentima Fakulteta na odličnom uspjehu, istakavši da je ovo uspjeh i MUP-a Srpske, jer ukazuje da Fakultet školuje odličan kadar za rad u organima Ministarstva.

ČESTITAMO!