170817

Saradnja Fakulteta bezbjednosnih nauka i Zavoda za forenzičku psihijatriju

Predstavnici Fakulteta bezbjednosnih nauka doc. dr Predrag Ćeranić i doc. dr Saša Mićin boravili su u radnoj posjeti Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu.

Dekan Fakulteta Predrag Ćeranić i vršilac dužnosti direktora Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu Bojan Koprivica potpisali su 22.10.2020. godine  ugovor o saradnji dvije ustanove, prema kome će studenti bezbjednosti dolaziti u studijske posjete Zavodu.

Koprivica je rekao da će grupe studenta Fakulteta bezbjednosnih nauka iz Banjaluke dolaziti u ovu ustanovu da bi se od ljekara specijalista i supspecijalista iz oblasti sudske medicine upoznali sa onim što radi Zavod za forenziku.

– Sve ono što mi predajemo, što naši nastavnici uče studente o forenzici i primjeni u kriminalistici, dobar dio Zavod primjenjuje u praksi. Dakle, ono što je nama zajedničko jeste vještačenje u slučaju krivičnih djela i parničnog postupka u smislu ustanovljavanja i utvrđivanja stepena uračunljivosti počinilaca krivičnih djela ili onih koji se nalaze u parničnom postupku – pojasnio je Ćeranić.

https://sr-rs.facebook.com/fakultet.bezbjednosnih.nauka/videos/2083276375129668/?t=4