Large Dan Otvorenih Vrata

Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci

Za maturante srednjih škola iz Republike Srpske, 19. aprila 2024. godine, biće organizovan Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci.

Svečanost povodom otvaranja Dana otvorenih vrata održava se u Univerzitetskoj dvorani, sa početkom u 12 časova. Paralelno sa Danom otvorenih vrata, održava se i Sajam fakulteta, još jedan događaj na kojem će maturanti moći dobiti osnovne informacije o fakultetima/Akademiji u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci. Poslije toga, predviđeno je da maturanti u grupama posjete fakultete Univerziteta u Banjoj Luci za koje su zainteresovani, gdje će dobiti sve informacije o studijskim programima, načinu upisa, polaganju prijemnih ispita, izvođenju nastave, kao i o studentskom životu.

Sve ove aktivnosti organizuju se u sklopu Dana studenata Univerziteta u Banjoj Luci, a koji ove godine traju do 24. aprila. Dani studenata su najveći studentski događaj u Republici Srpskoj, ali i šire, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci i Unije studenata Republike Srpske, a koji su podržali Univerzitet u Banjoj Luci i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske.