Vladars

Konkurs za stipendije – Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo je 29. oktobra 2019. godine četiri konkursa za dodjelu stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Republici Srpskoj i jedan konkurs za dodjelu stipendija studentima studija u inostranstvu.

Tekst konkursa i obrasce za prijavu pogledajte OVDJE.

Studentima studija u Republici Srpskoj će biti dodijeljeno 1000 stipendija, dok će se studentima studija u inostranstvu  dodijeliti 70 stipendija.

Konkursom za dodjelu stipendija u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeliće se 654 stipendije, u kategoriji ostalih  studenata prvog ciklusa studija će se dodijeliti 312 stipendija, studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji ostvaruju dodatak za pomoć i njegu drugog lica dodijeliće se 15 stipendija, dok će se studentima prvog ciklusa studija sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama Republike Srpske dodijeliti 19 stipendija.

Budžetom je za dodjelu stipendija studentima u Republici Srpskoj izdvojeno 2.000.000,00 KM, a za stipendiranje studenata studija u inostranstvu iz budžeta je izdvojena 191.000,00 KM.