FBNNUNIL

Delegacija Moskovskog državnog oblasnog univerziteta posjetila Fakultet bezbjednosnih nauka i UNIBL

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin i dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka sastali su se 17. oktobra 2019. godine sa delegacijom Moskovskog državnog oblasnog univerziteta.

Rektor Gajanin je iskazao zadovoljstvo saradnjom koju je ostvario Fakultet bezbjednosnih nauka UNIBL sa Moskovskim državnim oblasnim univerzitetom. Po riječima rektora Gajanina, Univerzitet u Banjoj Luci će i dalje podržavati sve vidove saradnje sa ovim univerzitetom i posebno se zahvalio dekanu Fakulteta bezbjednosnih nauka doc. dr Predragu Ćeraniću koji je domaćin gostima iz Rusije.

Delegaciju iz Rusije, sastavljenu od nastavnika i studenata Fakulteta bezbjednosti i Pravnog fakulteta Moskovskog državnog oblasnog univerziteta, predvodila je prof. dr Elena Primorova. Primorova je rekla da dolaze sa jednog od najstarijih fakulteta.

„Naredne godine naš Univerzitet obilježava 90 godina postojanja. Danas u sastavu Moskovskog državnog univerziteta radi 15 fakulteta“, kazala je Prmorova, navodeći da se nastava izvodi na svim ciklusima studija. Ona je navela i to da je pitanje bezbjednosti sve važnije i da im je upravo iz tog razloga važna saradnja sa Fakultetom bezbjednosnih nauka UNIBL.

Delegacija iz Rusije u Banjoj Luci boravi u uzvratnoj posjeti Fakultetu bezbjednosnih nauka, a riječ je o četvrtoj međusobnoj posjeti. Posjeta je rezultat saradnje Republike Srpske i Rusije, te ranije potpisanog Ugovora o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Moskovskog državnog oblasnog univerziteta.

  • /uploads/attachment/vest/9380/IMG_20191017_095000_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9380/IMG_0542.JPG