Dov12

Dan otvorenih vrata: Fakultet ugostio buduće studente

U sklopu manifestacije “Dan otvorenih vrata“, učenici završnih razreda srednjih škola iz svih krajeva Srpske posjetili su 7. aprila 2023. godine Univerzitet u Banjoj Luci. 

Fakultet bezbjednosnih nauka ugostio je preko osamdeset maturanata zainteresovanih za studiranje na studijskom programu Bezbjednost i kriminalistika.

Maturanti su imali priliku da u direktnom razgovoru sa nastavnicima, saradnicima i studentima iz prve ruke dobiju informacije o studijama, pripremnoj nastavi i prijemnom ispitu te nastavnim i vannastavnim sadržajima koje nudi studiranje na Fakultetu bezbjednosnih nauka.

U amfiteatru Fakulteta upriličen je doček za buduće studente tokom kojeg je dekan prof. dr Predrag Ćeranić predstavio organizaciju Fakulteta, značaj i sadržaj studijskog programa Bezbjednost i kriminalistika.

Podjeljeni u grupe, maturanti su obišli laboratoriju za kriminalističku tehniku, kabinet kriminalistike i učionicu za Airsoft.

Gosti su pogledali simulaciju izvršenja krivičnog djela sa uviđajem koju su izveli studenti i profesori Fakulteta bezbjednosnih nauka. Nakon toga, budući studenti prisustvovali su forenzičkoj obradi dokaza, a najveće interesovanje pokazali su za airsoft oružje koje se koristi u okviru nastave.