Dov12

Дан отворених врата: Факултет угостио будуће студенте

У склопу манифестације “Дан отворених врата“, ученици завршних разреда средњих школа из свих крајева Српске посјетили су 7. априла 2023. године Универзитет у Бањој Луци. 

Факултет безбједносних наука угостио је преко осамдесет матураната заинтересованих за студирање на студијском програму Безбједност и криминалистика.

Матуранти су имали прилику да у директном разговору са наставницима, сарадницима и студентима на занимљив начин и из прве руке добију информације о студијама, припремној настави и пријемном испиту, као и наставним и ваннаставним садржајима које нуди студирање на Факултету безбједносних наука.

У амфитеатру Факултета уприличен је дочек за будуће студенте током којег је декан проф. др Предраг Ћеранић представио организацију Факултета, значај и садржај студијског програма Безбједност и криминалистика.

Подјељени у групе, матуранти су обишли лабораторију за криминалистичку технику, кабинет криминалистике и учионицу за Аирсофт.

Гости су погледали симулацију извршења кривичног дјела са увиђајем коју су извели студенти и професори Факултета безбједносних наука. Након тога, будући студенти присуствовали су форензичкој обради доказа, а највеће интересовање показали су за аирсофт оружје које се користи у оквиру наставе.