Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Takmičenje pod nazivom Najbolja tehnološka inovacija u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacionionog centra Banja Luka, u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, počelo je 23. marta 2023. godine.

Konkurs će biti otvoren do 5. maja 2023. godine, a ovogodišnji nagradni fond je 38.000 KM. Nagrade će biti dodijeljene po sljedećem redoslijedu:

  • Prvo mjesto 10.000 KM
  • Drugo mjesto 8.000 KM
  • Treće mjesto 7.000 KM
  • Četvrto mjesto 5.000 KM
  • Peto mjesto 3.000 KM
  • Šesto mjesto 2.000 KM

Kako je objavljeno na internetskoj stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, najbolji srednjoškolski i najbolji studentski tim dobijaju po 1.500 KM. Finale takmičenja je planirano za decembar, kada će šest najboljih finalista odmjeriti svoje snage.

Cilj takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju je podsticanje inovativnosti i preduzetništva, podrška inovatorstvu, pomoć u pokretanju poslova, promocija inovacija, te podsticaj njihove komercijalizacije. Takmičenje promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje podršku – edukativnu i finansijsku.

Učešće na takmičenju, osim nagrada, svim takmičarima obezbjeđuje besplatnu stručnu pomoć u vidu edukacija kroz treninge i konsalting koji se organizuju u Inovacionom centru Banja Luka i besplatnu medijsku podršku.

Partneri iz Republike Srpske su Inovacioni centar Banja Luka, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske te dva javna univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu.

Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na adresu: inovacija.org.

/uploads/attachment/vest/13191/najbolja-tehnoloskainovacija.jpg