DSCN0524

Fakultet bezbjednosnih nauka uvodi dronove u praktičnu nastavu

Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci unaprijedio je svoju nastavu novom opremom, dronovima koji će biti u praktičnoj obuci studenata. Ova inovativna primjena tehnologije označava korak naprijed u obrazovanju budućih studenata FBN-a.

Dronovi će imati široku primjenu u različitim scenarijima, uključujući akcije spašavanja, pripremu terena za intervencije, kontrolu požara, nadzor u slučaju prirodnih nepogoda, kao i u monitoring ugroženih područja. Osim toga, koristiće se i za efikasnije vođenje operacija u vanrednim situacijama, što će omogućiti studentima da steknu praktično iskustvo u realnim okolnostima.

Implementacija dronova na Fakultetu bezbjednosnih nauka predstavlja ulaganje u modernizaciju obrazovnog procesa i pripremu studenata za kompleksne izazove savremenog društva. Ova tehnološka inovacija pružaće studentima priliku da steknu napredne vještine u korištenju visokotehnoloških sredstava za upravljanje kriznim situacijama, čime će biti spremni da odgovore na različite izazove u oblasti bezbjednosti i spašavanja.

Ovim korakom Fakultet bezbjednosnih nauka potvrđuje svoju posvećenost inovacijama i obrazovanju visokog standarda.