2

Delegacija FBN-a na međunarodnom tematskom skupu „Mi i drugi kroz vizuru Kosova i Metohije“

U organizaciji Instituta za srpsku kulturu Priština – Leposavić i Akademije za nacionalnu bezbednost Beograd u mjestu Raška (Srbija) tokom 19. I 20. juna održan je međunarodni tematski skup pod nazivom „Mi i drugi kroz vizuru Kosova i Metohije“.

Pozdravnu riječ održali su direktor Instituta za srpsku kulturu Priština – Leposavić prof. dr Dragan Tančić i direktor Akademije za nacionalnu bezbednost u Beogradu prof. dr Dragan Simeunović, kao i predstavnici državnih organa Republike Srbije, Ruske Federacije, Mađarske i Republike Srpske.

Pored plenarnog predavanja održan je i rad pod sesijama:

  • Književno – jezička
  • Politikološka, sociološka, pravna i kulturološka
  • Istorijska

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka prof. dr Predrag Ćeranić na plenarnom predavanju izlagao je na temu „Jezik, pismo, kultura i religija kao bezbjednosno pitanje“. Zajedno sa dekanom Ćeranićem skupu je prisustvovao i viši asistent Duško Baškalo, MI.

Sa direktorom Akademije za nacionalnu bezbednost u Beogradu dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka prof. dr Predrag Ćeranić dogovorio je potpisivanje ugovora o saradnji između dvije institucije. Dogovor bi podrazumijevao razmjenu akademskog osoblja i studenata, kao i zajedničko organizovanje naučnih skupova.