DSCN0491

Studenti uručili zahvalnicu prof. dr Darku Paspalju kao najboljem profesoru

Studenti četvrte godine Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci uručili su prof. dr Darku Paspalju zahvalnicu kao najboljem profesoru. Uz prikladan poklon, osmijeh i po neku suzu studenti su se obratili profesoru sljedećim riječima:

„Dragi naš profesore,

Ovo je jedan skroman način da Vam izrazimo zahvalnost za protekle godine rada, truda i posvećenosti. Kao naš profesor, trudili ste se da svakom ponaosob prenesete kvalitetno znanje koje ćemo uspješno primjenjivati u daljem radu. Mi smo se, kao Vaši studenti, trudili da svaki idući zadatak savladamo bolje od prethodnog.

Međutim, naša i Vaša uloga se tu ne završava. U Vama smo vidjeli i očinsku figuru, čovjeka koji je spreman da na nas troši svoje slobodno vrijeme, da ponavlja sve dok nam ono nejasno ne postane jasno, da sasluša probleme, savjetuje i pomogne. Hvala Vam što ste nam teške trenutke olakšali. Hvala Vam za stvorene uspomene, nastavu ispunjenu smijehom i preneseno znanje. Zahvaljujući Vama pomjerili smo sopstvene granice u životu, bolje upoznali sebe i naučili savladati svaku prepreku koja se nađe na našem putu.

Nismo mi samo Vaši studenti, već doživotni prijatelji. Mi smo ti koji vjeruju u Vas i željno iščekuju da se ponovo okupimo u našoj „Sali za borbe“, oazi mira, bezbrižnosti, smijeha i dobrog zdravlja. Vjerujemo da ćete svaki problem vojnički savladati ali ako Vam ipak ponestane snage sjetite se nas, Vaše male vojske koja svom vođi ne dozvoljava da odustane.

Na kraju, oprostite nam jer ćemo promjeniti naš ustaljen pozdrav. Čas još nije gotov i još nema „ZDRAVO!“.

Vaša 20/21 generacija, S ljubavlju. „

Profesor Paspalj se zagrljajima zahvalio svojoj „maloj vojsci“.