Potpisan Sporazum o saradnji sa Tovson univerzitetom

Univerzitet u Banjoj Luci potpisao je Sporazum o saradnji i akademskim razmjenama sa Tovson univerzitetom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sporazumom je predviđeno da će ugovorne strane zajednički raditi na promovisanju obrazovnih i akademskih razmjena, akademskih informacija materijala i publkacija, te da će podsticati međusobne obrazovne posjete. Podsjetimo, ovaj sporazum je zaključen na osnovu inicijative ambasadora Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama Bojana Vujića.

U međuvremenu počeo je rad na planiranju zajedničkih aktivnosti. Tako je 5. februara 2021. godine, održan trilateralni sastanak predstavnika Tovson univerziteta, Estonskog preduzetničkog univerziteta primijenjenih nauka i Univerziteta u Banjoj Luci, a povodom zajedničke organizacije vebinara o razvoju preduzetništva na univerzitetima. Riječ je o vebinaru koji će biti održan 27. aprila 2021. godine putem ,,Zum’’ platforme koji je namijenjen studentima, nastavnicima i saradnicima.

Događaj će biti održan u formu panel diskusija: „Najbolje prakse u pružanju podrške i razvoju studentskog preduzetništva“ i „Uloga univerziteta u pružanju podrške preduzetništvu i inovacijama kroz kreiranje partnerstava u zajednici, mentorstva i druga sredstva“.

Detaljnije informacije o ovom vebinaru biće naknadno dostavljene.

Inače, na ovom sastanku Univerzitet u Banjoj Luci, predstavljali su mr Anđela Pepić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija i doc. dr Dragan Gligorić, prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu.